Vážení a milí,


nabízím chvíle, kde se něco nového dozvíte, naučíte a ještě si u toho odpočinete.

Web v této podobě je první vlaštovkou práce a aktivit, kterým se věnuji a provází mě životem.

Lidé kolem mě, mě přesvědčili, že stojí za to dělat práci, která je mému srdci nejblíže a přestože ji cíleně nevyhledávám, stále se ke mně sama vrací. Prostě ke mně patří. Pocházím ze Strážnice, historicky proslulého městečka na Slovácku, plného krásných moravských tradic.

Rukodělným činnostem se věnuji od útlého dětství, kdy jsem navštěvovala kroužky Ornamentiky, kresby, malby, práci s hlínou, drátkování a v neposlední řadě také ručním pracem jako je šití, tkaní, vyšívání, paličkování a další nejen krajkové techniky. Od návrhu, po realizaci.

Vystudovala jsem Střední průmyslovou školu textilní v Brně, obor Textilní výtvarník, což byla úžasná volba. Nasbírala jsem tak spoustu zkušeností i praktických vědomostí, ze kterých čerpám ráda dodnes. Obor měl celkem tři specializace, tkalcovskou, krajkářskou a pletařskou. Poté jsem se věnovala lektorské činnosti a pokračovala v ní i při studiu na Technické univerzitě, fakultě textilní, v Liberci.

Ani pak jsem vedení kurzů neopustila. Velmi mne vždy těšily reakce účastníků, jejich spokojenost a radost, která z nich zářila, když odcházeli. A proto bych i na ně chtěla znovu navázat.

Od té doby mě přibyly dvě krásné a moc šikovné dcery (7 a 11 let), které i dnes rády pronesou, že jejich "maminka je vyráběcí" No, ostatně, moje maminka je dodnes také vyráběcí 🙂

Poslední věc, kterou bych chtěla zmínit je, že jsem blázen do bytového designu. Pokaždé, když přijdu k někomu domů, automaticky mi naskočí myšlenky, co by se dalo udělat jinak, tak, aby to lépe fungovalo. Aby lidé, kteří tam bydlí, měli na správném místě vše, co potřebují. Považuju za zásadní, pro spokojené soužití všech členů rodiny, prostory "ušité na míru". Mnohokrát se mi tak podařilo udělat radost lidem kolem sebe. Přemýšlím o všem vždy velmi citlivě a hlavně prakticky.


Pokud jsem Vás alespoň trochu přesvědčila, pustíme se do toho.

S úctou, Markéta Cempírková

"Pojďme společně oživit, místy už i zapomenutou, českou tradici textilní tvorby,

která je v nás zakořeněná a má své velké kouzlo."

Volejte, ptejte se...

telefon 603 530 488

e-mail marketa.cem@gmail.com

adresa Komenského 2017b, Černošice, 252 28


na sociálních sítích jméno Marille13
whatsapp / telegram / messenger